Main Menu
FORSIDE
HVORDAN IMPORTERE?
NORSK TOLL
KONTAKT OSS
REFERANSER
MOTORSYKKEL REGISTRERING
Services We Offer
SHIPPING INFO
KJP P eBay
DELER
SAMARBEIDS PARTNERE
 • Flex
 • Flex
 • Flex
 • Flex
 • Flex
 • Flex
 • Flex
 • Flex
 • Flex
 • Flex
 • Flex
 • Flex
 
Click Here to Track Your Shipment
MOTORSYKKEL REGISTRERING Print E-mail

Registrering av Harley Davidson i Norge. 

Denne listen er laget som en generel oppskrift får å klargjøre Harley Davidson registrert før 13 Juni 2003 for godkjenning i Norge. Vi vet alle at der er forskjellig praksis ved trafikk stasjonene, men følger man denne oppskriften så er man litt mer forbredt. Om noen ønsker å legge nye erfaringer til listen for å gjøre den mer komplett, så email meg og jeg kan legge dette til listen.  

 

1. Støy test

Støytest er noe som de fleste trafikkstasjoner forlanger. Noen unntak finnes der innspektøren tar støyen på skjønn om han føler at sykkelen går stille nok og er orginal, men dette er skjeldent. Noen liker å vise sykkelen først for å være sikker. 

Om du kontakter din trafikkstasjon så burde de vite hvor man kan ta denne støytesten nærmest deg.

Mange plasser i landet er støy kravene veldig strenge, og da må litt extra tetting her og der til for å få de igjennom. Orginal luft filterene i Norge er tettere en de er i USA. Tetter man orginal filteret fra USA litt mer så hjelper dette. Har du en venn med Norske orginal potter eller luft filter så er dette det beste. Har du orginale eksos anlegg fra USA så sjekk at ikke lyd demperene er borret opp bak. Om det er i orden så anbefaler jeg at du legger en liten pute med stål spon inn i hver potte fra innsiden før man monterer det. Disse putene finner man i flere butikker da de brukes ofte til å rengjøre potter og panner. Det er ikke stål ull jeg mener!. dette er rent stål spon som er spunnet til en liten pute. Om ikke, spør mor som vasker potter og panner.

2. Speedometer

Speedometer i KM er noe de forlanger. Kravene varierer på hvor i landet man godkjenner sykkelen. I Trondheim godkjenner de som oftest klistermerke eller speedometer decaler som legges enten over skiva inni speedometer eller uten på glasset. Ellers i landet godtar de orginalt KM speedometer, men man kan være heldig så det varierer.

Speedometer decalene kan bestilles på denne nettsiden.  www.rumble.no

Når du kommer inn på nettsiden der klikker du på 4sale/swap. Der i fra klikker du på SPEEDO DECALER. Når du får opp decalene så finner du all informasjon du skulle trenge der i forhold til speedometer og krav. Nederst på samme side finner du og en link til forskriftene om registrering av motorsykkel. Veldig mye god informasjon som jeg anbefaler å lese. Der er mange unntak og regler som selv de på biltilsynet ikke vet om. så av og til er det greit å printe dette ut å ta med seg når man viser sykkelen. Da har man noe å slå i bordet med og de blir vrange.

3. E merket lys

Så lenge fram lykten har DOT eller E merke så skal dette være godt nok. 

samme med bak lykt. Den må ha enten DOT eller E merket. 

4. Støtte

Denne regelen er ikke alltid på krevd for Harley Davidson, men det er greit å ha det gjort så de ikke har noe å hekte fingrene sine i.

Her holder det med å feste en lang springfjær i støtten og stripse den fast i ramme under motor. Poenget er at støtten skal vippes opp automatisk når sykkelen reises. Kan finnes på biltema. 


5. Kjørelys i blinklys foran

I USA har blinkelysene fremme vanligvis to poler. Den ene er for blinkelys og den andre er for kjørelys. Det vil si at blinkelysene lyser konstant fremme når man kjører i USA. Om dette ikke allerde er koblet fra på din sykkel så må det forandres før du viser sykkelen. Jeg vil anbefale å ta ut blinkelys pæra og sette en tape bit på den en polen og prøve seg frem. En av de går på kjøre lyset og den andre på blinkelyset. når du har dekket over den rette så er alt i orden og kjørelyset er koblet fra. 

 6. Refleks

I Norge kan man ikke ha raude reflekser på siden av sykkelen. De må enten taes av eller dekkes til. Det beste er å fjerne de som er av raude reflekser på sidene. I Norge trenger man en raud refleks som peker bakover. Denne må være E merket. Du kan kjøpe den billig for ca 15 kroner på biltema og monter den under skiltet. dette burde holde. 

7. Heste Kraft (HK) dokumentasjon

De siste årene så har biltilsynet begynnt å forlange dokumentasjon av HK og dimensjoner fra Harley Davidson.  Denne dokumentasjonen må nå dessverre kjøpes fra Harley Davidson Norge, men sjekk med ditt lokale biltilsyn om de godtar noe annet.

En god nettside i USA for HK dokumentasjon på noen modeller er bikez.com  Følg linken under.

Harley Davidson specs fra Bikez.com

 

 

 

 
Next >
:: - Shipment Tracking System - ::
Container Shipment Tracking
Item Number:
 
     Designed by Dominor Web Development Online Marketing Company